Bejgli

Éva mamival sütöttem gyerekként bejglit, amit ő sütött, nekem az A bejgli. Ezt a receptet részben a recepteskönyvéből raktam össze 201x-ben, és most 2023-ban nagynéném receptje, illetve HVG és Telex cikkek alapján frissítettem. A két cikk:

Bejgli

Hozzávalók

A tésztához:

Diós töltelék:

Mákos töltelék:

Elkészítés

A tésztához a vajat a liszttel alaposan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Hidegben pihentetjük akár egy éjszakán át.

A töltelékekhez a folyadékokat a cukrokkal összeforraljuk, majd minden hozzávalót hozzáadunk és jól elkeverjük. Fontos, hogy a töltés előtt teljesen kihűljön, hideg legyen a töltelék.

Kinyújtottam, behajtottam 3 szélét, megtöltöttem, feltekertem. Bekentem először egy tojás + 2 sárgájával, majd miután megszáradt csak fehérjével. Amikor az is megszáradt, akkor megszurkáltam hurkapálcával.

30p 180 fok elég volt nagyjából nekik.

2023-as tapasztalatok

Az idei gondolatok:

CC BY-SA 4.0 Cserteg Tamás. Last modified: January 07, 2024. Website built with Franklin.jl and the Julia programming language.