Mami ropi

Na ez az, amiből Ági mami sosem tudott eleget sütni, amiért verseny folyt, hogy kié a legköménymagosabb vagy éppen az utolsó. Mindenféle sós süti közül ez a legkedvencebbem.

Sós stangli

Hozzávalók

Tésztához:

Kenéshez:

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel, a tojássárgákkal, a sóval és a tejföllel. 2 cipót formálunk belőle, letakarjuk, meleg helyen 1/2 órát kelni hagyjuk. A cipókat 4 mm vékony lapra nyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk a köménymaggal, és derelyevágóval 2 1 cm széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk őket és előmelegített, forró sütőben (200 °C) 20 percig sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Ági mami megjegyzései

A két mennyiségi beleszerkesztés látszik a fenti receptben, ezenkívül másfél lapos evőkanál szerepel, mint sómennyiség, illetve szerepel még +10 dkg vaj, mint hozzávaló (de ez már anyukám írásával :) ).

220-230 db. lesz belőle.

Saját megjegyzések

Ági mami a köménymagos verzió mellett csinált sajtosat és sajtos-köménymagosat is, nem túl sok sajttal.

Az eredeti recept pedig a lenti képen látható.

Mami ropi receptje

CC BY-SA 4.0 Cserteg Tamás. Last modified: January 07, 2024. Website built with Franklin.jl and the Julia programming language.