Ez is a kedves ételeim közé tartozik. A recept Éva mamitól van, azon kevés receptek egyike, amit eszembe jutott elkérni és leírni. Az egyetlen "hátránya", hogy jó hidegen esik a legjobban, tehát előre kell tervezni, hogy mikor akarjuk enni.
A recept nagyjából azokkal a szavakkal került lejegyzésre, ahogy az elkészítésben olvasható; a csodálatos megfogalmazás nekem köszönhető.
2-3 körömnyi fahéj (egész, nem őrölt)
csipet só
5-6 szem szegfűszeg
fél citrom héja
1 üveg meggybefőtt
1 jó evőkanál vaníliapudingpor
1 zacskó vaníliás cukor
2-3 ek. tejföl / 1 kis tejföl / 1,5 dl tejszín
1 ek. cukor
Edényben 2 dl vizet melegíteni, csipet sóval, fahéjjal, szegfűszeggel és vékonyan fél citrom héjával. 8-10 percig forralni, tűzről levenni, leszűrni. Ebbe belemegy a meggy a levével együtt, pár percig forrjon együtt, utána tűzről levenni.
Jóóó evőkanál vaníliapudingport kis vízzel elkeverni + 1 ek. vaníliás cukor és a tejföl/tejszín úgy, hogy egy két decis pohár teli legyen. Jól kikeverni. A forró löttyből 2-3 evőkanállal felengedni ezt a cuccost, majd állandó kevergetéssel beleengedni a forróba a cuccost. Felforralni (könnyen kifut!). Félrehúzni és amikor már nem forr, 1 ek. cukor. Hűtés. kész.